Czy można poprzez aranżowane wnętrza biura oddać ducha i charakter firmy? Z wielką radością i odrobiną dumy przedstawiamy projekt wnętrz biura Body Chief w Wysogotowie pod Poznaniem. To kolejna nasza realizacja, która została wykonana z dbałością o projektowe szczegóły. Niemal wszystkie koncepcyjne pomysły znalazły odzwierciedlenie w rzeczywistości.
Kilka słów o firmie Body Chief.
Firma Body Chief zajmuje się przygotowywaniem i dostarczaniem posiłków według autorskich przepisów. Mają w swojej ofercie kilkanaście gotowych menu. Każdy może dobrać coś dla siebie zarówno pod względem składników jak i kaloryczności, w zależności od preferencji.
Wyraziliśmy we wnętrzach filozofię firmy Body Chief.
Aranżowane wnętrza stylem, elegancją i jakością materiałów mają korelować z filozofią firmy, w której jakość składników i procesu produkcyjnego stawiana jest na pierwszym miejscu. Takie podejście to jeden z celów pośrednich do osiągnięcia pełnej satysfakcji i zadowolenia najbardziej wymagających klientów.
Różne funkcje, spójny styl.
W projektowanych biurach znalazły się oczywiście wydzielone przestrzenie gabinetowe, dla Kadry zarządzającej oraz tej części zespołu, która potrzebuje więcej intymności i ciszy. Serce biura to przyjazna, dająca możliwość integracji i pracy zespołowej przestrzeń wspólna, w której znalazły się stoły z krzesłami, tablice magnetyczne, monitory, fotele akustyczne oraz dla tych którzy cenią swobodę podczas pracy twórczej – huśtawka. Cała przestrzeń jest bogata w kolory, które choć różnorodne, świetnie komponują się ze sobą i dużą ilością roślin.
Projekt wnętrz biura Body Chief, który odpowiada na potrzeby całego zespołu.
Firma Body Chief to duży zespół. Są w nim osoby pracujące w biurach czy transporcie, jest także duża grupa pracowników produkcji. Wraz z Inwestorem zadbaliśmy o to, by powstało miejsce komfortowe i integrujące również tę część zespołu. Tym miejscem jest pracownicza kuchnia z jadalnią, której centralne miejsce zajmuje duża wyspa kuchenna, są kuchenki mikrofalowe, lodówki, zmywarki, jednym słowem wszystko co można zapewnić pracownikom, z dbałością o komfort użytkowania i estetykę.
Połączenie materiałów, czyli kompozycja.
Na tak dużej i różnorodnej w funkcje powierzchni zastosowaliśmy wiele materiałów: drewno, szkło, ceramikę, stal, wykładziny, tkaniny, materiały akustyczne, tapety, roślinność. Końcowy efekt to nie tylko zasługa pojedynczych starannie dobieranych elementów ale przede wszystkim sztuka ich połączenia w estetyczny i spójny ze sobą sposób.
Warto podkreślić, że podczas tworzenia koncepcji jedną z podstawowych wytycznych było nawiązanie do charakteru i wspomnianego we wstępie ducha firmy.
Jesteśmy tym co jemy. Body Chief to wie, dlatego tak dużą uwagę przykłada do jakości i staranności. Każdy etap przygotowania posiłku jest ważny, każdy składnik, to skąd pochodzi i jaką ma jakość liczy się dla firmy Body Chief. Tak samo jest z pakowaniem, w którym ważna jest troska o środowisko, czy przechowywaniem oraz transportem, które odbywają się w warunkach chłodniczych, przez całą drogę od momentu zapakowania, aż do dostarczenia posiłków do klienta.
Miedź, kolor kulinarnej jakości.
Poszukując motywu przewodniego pomyśleliśmy o miedzianych garnkach, jako symbolu kulinarnej jakości. Jej potwierdzeniem jest choćby to, że naczynia wykonane z tego materiału są często ozdobą muzealnych gablot obok królewskich i książęcych utensyliów. Ich ponadczasowość jakość i design potwierdza też wysoka cena. Kolor ten stał się więc motywem przewodnim wnętrz.
Każde z pomieszczeń ma swoją specyfikę i swój charakter. Zadbaliśmy o to, by pomimo tej różnorodności wynikającej z funkcji oraz odmiennych preferencji osób użytkujących przestrzeń wszystkie pomieszczenia miały wspólny mianownik i płynnie łączyły się ze sobą. Między innymi to dzięki miedzi wnętrza mają spójny i niezwykle elegancki oraz ekskluzywny charakter.
Projekt wnętrz biura Body Chief zawiera również projekt szkoły gotowania.
Nie w każdym biurze realizujemy projekt pomieszczenia, w którym znajduje się szkoła gotowania. To w niej na zaproszenie Body Chief, kulinarnego fachu uczą prawdziwi mistrzowie, np. Magda Gessler. To bardzo duża przestrzeń, w której znajduje się sześć w pełni wyposażonych stanowisk do gotowania oraz część ze stołem do degustacji wszystkiego co uda się stworzyć podczas szkoleń.
Dziękujemy Inwestorom za zaufanie i współpracę podczas realizacji tego projektu oraz gratulujemy doskonałej realizacji planu.